Tilbake til startsida 

Framsida pil Matsider pil Komper pil Kompebilde


bakgrunn

Desse sidene er meint å vere eit supplement til dei mange gode matsidene på internett. Eit tillegg som i første omgang byggjer på mattradisjonar frå Kvås (Lyngdal kommune, Vest-Agder) og dei næraste distrikta.

Vansken er at dei fleste informantane ikkje følgjer normaliserte mål og einingar. Kor mykje er «passeleg», «litt» eller «ein neve»? Når tid sluttar fisken å vere fersk? 
Det kan difor ta tid å få til ei oppskrift som kan følgjast av alle. 

Vi prøver etter beste evne å lage oppskriftene slik at også folk utanfor den lokale mattradisjonen skal kunne kopiere og prøve oppskriftene. Difor er det lagt inn fleire kommentarar enn i dei vanlege kokebøkene. Skulle du likevel ha problem, eller merknader til oppskriftene, send ein e-post til Else Mary .

pinnekjøtt
Pinnekjøt med medisterpølse, erter og andre grønsaker. 
 

 

Kompeoppskrifta må vere populær. Vi har funne både oppskrifter og bilde brukt både i såkalla seriøse aviser og på kanskje meir useriøse nettsider utan at kjelda var oppgitt. Dette er faktisk tjueri. Spør du om lov, er saka noe heilt anna.


Lenkesamling

ABC Matoppskrifter Oppskrifter og merknader. Tips til sesongmat. Svært god side. Også med bakgrunnsstoff og lenker  

Send melding

© Innhald og design:  Kolbjørn StuestølStuestøl heimesideSist endra 11. april 2013