Tilbake til startsida 

Framsida pil Matsider pil Komper pil Kompebilde
bakgrunn

Prosessen fram til dei grå juvelane

 

Delt kompe
Komper må serverast rykande varme for å få fram den gode smaken.

 


Eigentleg startar prosessen ute i åkeren, men vi byrjar med dei ferdigskrelte potetene. Poteter Maling av komper

    Nyskrelte poteter blir . . .

 . . . kverna (eller raspa).   

Vatnet ut

Ballinga

Ilegg av dott

Få ut mest mogeleg av vatnet ...

 . . . tilsett mjøl - og lag til kompene.

Pakk litt lammekjøtt (eller sauetalg) inn i kvar kompe.

Koking Kompe Kompene blei ofte serverte slik som her,  med tyttebær, farin og ein smeltande smørklump.

Vanleg drikke til komper er surmjølk (kulturmjølk).

Etter eit par timars koking (under lok) er det . . .

. . . endeleg klart for servering.


Send melding

© Innhald og design:  Kolbjørn StuestølStuestøl heimesideSist endra 11. april 2013